Ποδήλατο Αθήνα VS ποδήλατο Ευρώπη + bike sharing

21 Σεπτεμβρίου 2011



Ενώ στην Ελλάδα ακόμα πολεμάμε να καταλάβει η πολιτεία και οι τοπικές αρχές τι είναι το ποδήλατο σε άλλες χώρες και πόλεις όχι μόνο το ποδήλατο αποτελεί πλέον τρόπο ζωής αλλά κινούνται ακόμα παραπέρα με μεγάλα κίνητρα προς τους πολίτες για χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή, μετακινήσεις, εργασία κ.α. Για παράδειγμα στο Λονδίνο το ποδήλατο υποστηρίζεται επισήμως από προγράμματα του City of London. Ενέργειες, campaigns, κίνητρα ακόμα και οικονομικά όπως μείωση φορολογίας, προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης εταιρειών και ιδιωτών για την αγορά ποδηλάτου, κίνητρα στους εργαζόμενους να αγοράσουν ποδήλατο για να πηγαινοέρχονται στην δουλειά τους!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ έχει παρατηρηθεί στα προγράμματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ / ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ (bike sharing) στις πόλεις. Αν δεν ξέρετε ακριβώς τι είναι το bike sharing, διαβάστε 1-2 λεπτά περί τίνος πρόκεται.
Από Βρετανία μέχρι Ιταλία, Πορτογαλία μέχρι Δανία και από Washington μέχρι Rio de Janeiro το Bike Sharing σημειώνει δραματική αύξηση και ζήτηση! “Άλλο να περνάς την Αρεοπαγίτου και την Ακρόπολη ή το κέντρο του Παρισιού και της Βιέννης με ποδήλατο και άλλο με το κόκκινο λεωφορείο που εν έτει 2008 ανακαλύψαμε και στην Ελλάδα! Η απόλυτη κακομοιριά, που κάποιος σκέφτηκε για να τσεπώσει κάτι παραπάνω και μια κακόγουστη απομίμηση Λονδίνου με τουριστικά κλισέ οπως σε ελληνική ταινία του 80,μουζάκα και συρτάκι “σάουντΤρακ”! :)
Μέσα σε όλα τα καλά που κάνουν ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, διαβάζω σήμερα στο SKAI.gr (ευτυχώς υπάρχει και αυτό για ενημέρωση) ότι ο Δήμος του Βερολίνου συνδυάζει το ενιαίο εισιτήριο των ΜΜΜ ΚΑΙ με το bike sharing σύστημα!Βγαίνεις δηλαδή από το μετρό ή το λεωφορείο και για να πας πιο κάτω (max απόσταση 30 λεπτών χρήσης) μπορείς να πάρεις ένα από τα ποδήλατα που μπορείς να βρεις σε εκατοντάδες σημεία στην πόλη!!!

pigi:http://www.mourmour.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...