Πρόταση του μήνα : Βουδαπέστη: cheap and chic!

6 Οκτωβρίου 2011






Βούδα: αυτοκρατορική ατμόσφαιρα
Μπορεί από το 1873 η Βούδα και η Πέστη να ενώθηκαν και να αποτελούν μια ενιαία πρωτεύουσα, όμως εσείς καλό θα ήταν να τις χωρίσετε για την καλύτερη εξερεύνησή τους. Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας από την πλευρά της Βούδας και την περιοχή του κάστρου, που μπορείτε να το προσεγγίσετε με τελεφερίκ. Πριν μπείτε στο κάστρο κάντε μια στάση στην εκκλησία του Matthias που χτίστηκε τον 19ο αιώνα πάνω σε ερείπια παλαιότερου ναού και πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Ματία τον Δίκαιο. Έξω από τον μεγαλόπρεπο ναό, το βλέμμα σας θα εστιάσει στο άγαλμα του βασιλιά Stephen, που στις μέρες του η Ουγγαρία γνώρισε ένδοξες εποχές.
Ώρα για επίσκεψη στο εντυπωσιακό παλάτι που σήμερα φιλοξενεί την Εθνική πινακοθήκη της χώρας καθώς και το Ιστορικό μουσείο και την Εθνική βιβλιοθήκη. Στην είσοδο του παλατιού βρίσκεται και το μεγαλόπρεπο άγαλμα του Τουρούλ, του αετού που λέγεται πώς… τεκνοποίησε τη γιαγιά του πρίγκιπα Αρπάντ, δημιουργώντας τη δυναστεία που κυριάρχησε στα ουγγρικά εδάφη. Εκεί, θα θαυμάσετε μοναδικά έργα Ούγγρων καλλιτεχνών και όχι μόνο ενώ για την συνέχεια στάση στον Πύργο των Ψαράδων, που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη επαγγελματική συντεχνία κατά το Μεσαίωνα. Γύρω από τον πύργο θα παρατηρήσετε 7 πυργίσκους, που αντιπροσωπεύουν τις 7 φυλές των Μαγυάρων, πρόγονων των σημερινών Ούγγρων που έφτασαν εκεί τον 9ο αιώνα. Αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στα ήρεμα νερά του Δούναβη και επεξεργαστείτε τη Γέφυρα της Αλυσίδας, την πρώτη γέφυρα που ένωσε τη Βούδα με την Πέστη.
Τελευταία στάση σας στη Βούδα, ο λόγος Γκέλερτ με το ομώνυμο ξενοδοχείο με τα θερμά λουρτά. Εξαίρετο δείγμα της ουγγρικής μπελ εποκ, το Gellert (www.gellertbath.com ) έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει βασιλείς, αρχηγούς κρατών και καλλιτέχνες ενώ σήμερα είναι περισσότερο γνωστό για τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του.
Πέστη: η ζωηρή πλευρά της πόλης
Περνώντας μόλις μια γέφυρα, βρίσκεστε στην απέναντι πλευρά της πόλης, την ζωηρή Πέστη. Εκεί, χτυπά η καρδιά της ουγγρικής πρωτεύουσας. Πρώτη μας στάση το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο που σίγουρα θα σας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης «Βουδαπέστη». Σχεδιάστηκε από τον Imre Steindl και ολοκληρώθηκε το 1902 ενώ οι αρχιτεκτονικές του επιρροές θα πρέπει να αναζητηθούν στο αντίστοιχο κοινοβούλιο του Λονδίνου θέλοντας να κόψει κάθε δεσμό με την άλλοτε κραταιά αυστροουγγαρία. Διαθέτει 700 (!) δωμάτια ενώ για τη διακόσμησή του χρησιμοποιήθηκαν 41 κιλά χρυσού…
Περπατήστε κατά μήκος της διάσημης οδού Vaci Utca, όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα και τα περισσότερα καταστήματα της πρωτεύουσας. Μια στάση στο ιστορικό καφέ Gerbeaud του 1858 ( www.gerbeaud.hu ) επιβάλλεται όχι μόνο για τα απίθανα γλυκά του αλλά και για την αριστοκρατική ατμόσφαιρα που δύσκολα θα βρείτε αλλού.
Σε μικρή απόσταση από την πλατεία Deak Ter, θα ανακαλύψετε την άλλοτε ακμάζουσα εβραϊκή συνοικία, όπου βρίσκεται και η συναγωγή, η δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή του πλανήτη. Ακουθεί το εξαιρετικά ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο της Βουδαπέστης, ένα μουσείο «ζωντανό» που δύσκολα θα βαρεθείτε. Στα ιστορικά πλέον σκαλιά του μουσείου ξεκίνησε η επανάσταση του 1848 ενάντια στην αυστριακή κυριαρχία ενώ στο εσωτερικό του θα δείτε από κοντά απομεινάρια της εποχής των απολυταρχικών καθεστώτων.
Την προσοχή μας στην Πέστη αξίζουν και η Όπερα, το Σπίτι του Τρόμου (ένα ιδιότυπο μουσείο με εκθέματα από την εποχή του σταλινισμού και του φασισμού) καθώς και η πλατεία Ηρώων με την πανύψηλη κολόνα με το άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ, το μνημείο της Χιλιετηρίδας και το Μουσείο Καλών Τεχνών με τις πάντα ενδιαφέρουσες εκθέσεις.
Αφήστε για το τέλος τις επισκέψεις στον art nouveau ζωολογικό κήπο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Λιστ με το πιάνο του ιδιοφυούς συνθέτη. Μην παραλείψετε επίσης και μια στάση στο καταπράσινο νησάκι της Μαργαρίτας, που βρίσκεται στη μέση του… Δούναβη! Ονομάστηκε έτσι από την πριγκίπισσα Margit, κόρη του βασιλιά Bela, που πέρασε τη ζωή της κλεισμένη μέσα στο μοναστήρι του νησιού. Στο καταπράσινο νησάκι μεταξύ άλλων θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του 11ου αιώνα, το ξενοδοχείο Danubius Grand Hotel Margitsziget καθώς και το συγκρότημα Palatinus με τα ιαματικά νερά.
Δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά
Το φαγητό στη Βουδαπέστη αποτελεί μέρος μια μοναδικής ιεροτελεστίας που δύσκολα θα ξεχάσετε. Μια ιδιαίτερα ρομαντική λύση είναι να επιβιβαστείτε σε κάποιο πλωτό εστιατόριο που κάθε βράδυ διασχίζει το Δούναβη και όπου μπορείτε να δειπνήσετε με τη συνοδεία τσιγγάνικων βιολιών.
Εναλλακτικά, προτιμήστε το εστιατόριο Matyas Pince (www.matyaspince.eu ), που λειτουργεί από το 1904 και φιλοξενεί την πιο διάσημη οικογένεια βιολονιστών ή το Fortuna ( www.fortuna-restaurant.hu) που στεγάζεται μέσα σε ένα κάστρο και είναι διακοσμημένο με λάβαρα, πανοπλίες και οικόσημα.
Οι γεύσεις που για πρώτη φορά θα γνωρίσετε στη Βουδαπέστη είναι η σούπα γκούλας (βοδινό, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας κομμένα σε κύβους με κρεμμύδια, πατάτες, πιπεριές, καρότα και μαϊντανός) που θα την απολαύσετε κατά προτίμηση μέσα σε ένα κούφιο στρογγυλό καρβέλι αντί για πιάτο, το μποργιουπερκέλτ (μοσχαράκι με χυλοπίτες), το λούτσκος καπόστα (λάχανο με κρέμα γάλακτος) ενώ το κρασί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε έχει κατακόκκινο χρώμα και λέγεται Έγκρι Μπίκαβερ (γνωστό και ως το «αίμα του ταύρου»)!
Κοντινές εκδρομές
Φυσικά Ουγγαρία δεν είναι μόνο η Βουδαπέστη. Άφθονο πράσινο και τοπία μοναδικής ομορφιάς σας περιμένουν στα προάστια της Ουγγαρίας που πλημμυρίζουν από χρώματα και αρώματα λουλουδιών. Το διάσημο πλέον Έστεργκομ αποτελεί συνηθισμένο προορισμό των ταξιδιωτών που μαγεύονται από το μέγεθος του καθεδρικού του Αγίου Στεφάνου ενώ εξίσου σημαντική είναι και η πόλη Σόπρον που θα σας μεταφέρει στον Μεσαίωνα!
Στην πόλη Πετς, τα γοτθικά καμπαναριά δένουν αρμονικά με τα μπαρόκ κτίρια ενώ στην πόλη Σέγκεντ θα παρακολουθήσετε από κοντά την παρασκευή του διάσημου ουγγαρέζικου σαλαμιού Pick από τα παραδοσιακά αλλαντοπωλεία.
Τέλος για τους λάτρεις του κρασιού, συνίσταται η πόλη Έγκερ, όπου παράγεται το διάσημο «αίμα του ταύρου» ενώ για τους φίλους της λαογραφίας προτείνουμε το χωριό Χουλόκιο με τα παραδοσιακά χωριατόσπιτα , που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Χρήσιμα:
-Στην Βουδαπέστη από Αθήνα μπορείτε να πάτε με απευθείας πτήσεις της ουγγρικής Malev ( www.malev.com ). Η πτήση διαρκεί περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά. Θα προσγειωθείτε στο διεθνές αεροδρόμιο Ferihegy . Για την μεταφορά σας στην πόλη μπορείτε να πάρετε το τρένο, ταξί, λεωφορείο ή τα μεγάλα 10θεσια ταξί που εξυπηρετούν πολλούς τουρίστες και που θα βρείτε στο αεροδρόμιο.
-Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, επισκεφθείτε το Πάρκο των Αγαλμάτων ( www.szoborpark.hu ). Απέχει περίπου μισή ώρα από τη Βουδαπέστη και φιλοξενεί θεόρατα αγάλματα των Μαρξ, Λένιν, Έγκελς κ.λπ.
-Γνωρίζουμε πώς τα αξιοθέατα είναι ατελείωτα στη Βουδαπέστη αλλά μην παραλείψετε και μια στάση στην βασιλική του Αγίου Στεφάνου που ξεχωρίζει σε όλη την πόλη με το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο και μέλος από το σκήνωμα του Αγίου καθώς και μια εκδρομή στην ήρεμη και ατμοσφαιρική λίμνη Μπάλατον.
-Πριν προσγειωθείτε στη Βουδαπέστη, εξερευνήστε την μέσω διαδικτύου στο www.budapest.com .




ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Καθημερινά με πτήσεις της Malev. Tο ταξίδι με αυτοκίνητο προτείνεται μόνο σε περίπτωση που πρόκειται να επισκεφθείτε και άλλες πόλεις ή χώρες της περιοχής, δεδομένου ότι για τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης χρειάζεστε μόνο τα αστικά μέσα μεταφοράς.
ΓΕΝΙΚΑ
Η Βούδα προσελκύει τον επισκέπτη για τα μνημεία δίπλα από το παλάτι αλλά και τα λουτρά του Gelert, ενώ σχεδόν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής ζωής, συγκεντρώνονται στην Πέστη.
ΝΟΜΙΣΜΑ
Oυγγρικό Φιορίνια (ft ή HUF). Οι τράπεζες λειτουργούν τις καθημερινές μέχρι τις 4 το απόγευμα και σχεδόν όλες διαθέτουν ATM. Μη δεχτείτε να ανταλλάξετε χρήματα στη μαύρη αγορά. Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στα καταστήματα, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα τουριστικά τσεκ.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Το πληρέστατο δίκτυο συγκοινωνιών θα σας μεταφέρει στα περισσότερα σημεία της Πέστης χωρίς να καταφύγετε στα ταξί, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρεώσουν κάτι παραπάνω. Το μετρό λειτουργεί από τις 16.30 έως τις 23.30 με εισιτήρια που ξεκινούν από 185 ft, αν και προτείνουμε το τριήμερο τουριστικό (2.500 ft) ή το εβδομαδιαίο (3.400 ft), που χρησιμοποιείται σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
Από το αεροδρόμιο μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Minibus που θα σας αφήσει στην πόρτα του ξενοδοχείου σας. Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε και στη σελίδα www.Bkv.hu
Η μοναδική γραμμή του μετρό που περνάει στη Βούδα είναι η Μ2. Οι μετακινήσεις κατά μήκος του Δούναβη γίνονται με τραμ, ενώ για το ανέβασμα στη συνοικία του κάστρου προτείνουμε το μικρό τελεφερίκ Siklo που ξεκινάει απέναντι από τη γέφυρα Szechenyi (07.30 - 22.30). Από την Πέστη θα φτάσετε εδώ παίρνοντας το λεωφορείο αρ. 16 από την πλατεία Erszebet.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η Βουδαπέστη είναι σχετικά ασφαλής πόλη, εάν εξαιρέσουμε τις μικροκλοπές που παρατηρούνται σε πολυσύχναστα καφέ και στο μετρό. Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στην οδό Szegfu u.3, VI (Τ/361413261, www.greekembassy.hu). Αστυνομία 112, Ασθενοφόρα 104, Οδική Βοήθεια 188.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com
ΠΕΣΤΗ
• Le Meridien (Erzsebet Ter 9 - 10, Τ/3614295500 /www.lemeridien-budapest.com): Παλαιότερα στέγαζε το αρχηγείο της ουγγρικής αστυνομίας αλλά από το 2000, οπότε ανακαινίστηκε, θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη. € € 
• Mercure Museum (Trefort utca 2, Τ/3614851080): Μικρό και ήσυχο, κοντά στην εβραϊκή συνοικία και το Εθνικό Μουσείο, προσφέρει τις ανέσεις μεγαλύτερων ξενοδοχείων χωρίς το θόρυβο του κέντρου. € € 
• Anna (Gyulai Pal utca 19, Τ/3613272000): Κεντρικό αλλά ήσυχο, με τηλεόραση και parking. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ' ό,τι υπόσχεται. € € 
• Marco Polo (Nyar utca 6, Τ/3614132555, www.marcopolohostel.com): Στη... χαμηλότατη κατηγορία τιμής, προσφέρει ασφαλή στέγη και γνωριμίες με τους backpackers της ανατολικής Ευρώπης. 

ΒΟΥΔΑ
• Hilton Budapest (Hess A. ter 1 - 3, Τ/3618896600, www.budapest.hilton.com): Εχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, αφού έχει χτιστεί ως συνέχεια μεσαιωνικού μοναστηριού. Μοναδική θέα στο παλάτι, στο Κοινοβούλιο και φυσικά στο Δούναβη. € € €
• Gellert (Szent Gellert ter 1, Τ/3618895500, www.danubiushotels.com/gellert): Ενα ακόμη ξενοδοχείο - μουσείο, το οποίο προσφέρει και δωρεάν πρόσβαση στα περίφημα θερμά λουτρά του Gellert. € € €

 - έως 60 €
€ € - έως 110 €
€ € € - έως 200 €
€ € € € - από 200 € και άνω

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ
ΠΕΣΤΗ
• Rezsakas (Veres Palne utca 3, Τ/3613180038): Παραδοσιακή ουγγρική κουζίνα, παραδοσιακά τσιγγάνικα βιολιά αλλά και σύγχρονες δυτικές τιμές.
• Gundel (Allatkerti korut 2): Απέναντι από το ζωολογικό κήπο, αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα αλλά και ακριβά εστιατόρια της πόλης. Τα πρωινά μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά γλυκά και υπέροχο καφέ.
• Cafe Kor (Sas Utca 17): Ομορφος χώρος δίπλα στη βασιλική του Αγίου Στεφάνου σε λογικές τιμές. Δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ της ημέρας από τον μαυροπίνακα.

ΒΟΥΔΑ
• Horgasztanya (Fo utca 27): Για ψάρι δίπλα στο Δούναβη σε οικογενειακό ουγγρικό στυλ και φυσιολογικές τιμές.
• Rivalda (Szinhaz u. 5 - 9): Ακριβότερο απ' ό,τι του αξίζει, είναι όμως η πιο αξιοπρεπής επιλογή δίπλα στο παλάτι, όπου όλα τα καταστήματα απευθύνονται σε τουρίστες.

ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ
Καφέ - Μπαρ
ΠΕΣΤΗ
• Gerbeaud (Vorosmarty ter): Το διασημότερο καφέ της πόλης στέκει στην πλατεία Vorosmarty από το 1858, είναι όμως πλέον γεμάτο με τουρίστες.
• Central Kafehaz (Karolyi Mihaly utca 9): Πρόσφατα ανακαινισμένο, γνωρίζει και πάλι τη δόξα του παρελθόντος.
• Incognito (Liszt Ferenc Ter 3): Μινιμαλιστική, μοντέρνα διακόσμηση και acid jazz ήχοι για καφέ ή ποτό στο κέντρο της πόλης.
• Spoon (Vigado Ter 3, απέναντι από το Intercontinental): Εν πλω cafe bar, στα όρια του κιτς (ίσως και λίγο περισσότερο), το οποίο όμως προσφέρει μοναδική θέα στη Βούδα.

ΒΟΥΔΑ
• Cafe Miro (Uri utca 30): Ενα καφέ όπως θα το διακοσμούσε ο Μιρό (εάν έμπαινε στον κόπο). Λίγες δεκάδες μέτρα βόρεια από το παλάτι.
• Ruszwurm (I. Szentharomsag utca 7): Tο καλοκαίρι είναι σχεδόν ουτοπικό να αναζητήσετε τραπέζι σε αυτό το ιστορικό καφέ που άνοιξε το 1824, μπορείτε όμως να πάρετε παγωτό ή γλυκό στο χέρι.

ΑΓΟΡΕΣ
Μεγάλη Αγορά: Δοκιμάστε τα ουγγρικά «βρώμικα» στον πρώτο όροφο και αγοράστε πάπρικα - το σήμα κατατεθέν της Βουδαπέστης. Το κτίριο της Αγοράς, όπως και το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη διπλανή γωνία, είναι εντυπωσιακά όταν φωτίζονται το βράδυ.
Philantia (V. Vaci utca 9): Ιστορικό ανθοπωλείο από το 1905 με όμορφη διακόσμηση art nouveau και αρκετές ακόμη εκπλήξεις.
Leander (Andrassy ut 2): Καλαίσθητο μαγαζάκι με είδη για το σπίτι και ουγγρικές αντίκες.

ΜΝΗΜΕΙΑ
ΒΟΥΔΑ
• Παλάτι: Περιλαμβάνει την Εθνική Πινακοθήκη (Τρ. - Κυρ. 10.00 - 18.00, δωρεάν για τις μόνιμες εκθέσεις), το Ιστορικό Μουσείο (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10.00 - 18.00, εκτός από το χειμώνα που κλείνει στις 16.00) και την Εθνική Βιβλιοθήκη Szechenyi (Δευτ. 13.00 - 21.00, Τρ. - Σάββ. 09.00 - 21.00).
• Η Εκκλησία του Ματίας (Orszaghaz u. 14): Παρά τις συνεχείς αναστηλώσεις, διατηρεί την αρχική νεογοτθική αρχιτεκτονική της και εντυπωσιάζει με το εσωτερικό της. Αναζητήστε το πρόγραμμα λειτουργιών και συναυλιών κλασικής και παραδοσιακής μουσικής στο site www.matyas-templom.hu. Δευτ. - Σάββ. 09.00 - 17.00, Κυριακή 10.00 - 17.00.
• Statue Park (Το πάρκο των αγαλμάτων): Νεκροταφείο αγαλμάτων σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Ανοιχτά καθημερινά 10.00 - 16.00 και το καλοκαίρι έως τη δύση του ηλίου. Είσοδος 600 ft. Το πάρκο διαθέτει δικό του λεωφορείο, που ξεκινάει από την πλατεία Deak Ter (2.450 ft το άτομο), αλλά θα το βρείτε εύκολα και με συνδυασμό μετρό και αστικών λεωφορείων. Πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια στη σελίδα www.szoborpark.hu

ΠΕΣΤΗ
• TerrorHaza (Το σπίτι του τρόμου) (Andrassy ut 60, στάση μετρό Vorosmarty utca, τηλ.: +3612127140, www.szoborpark.hu): Για ορισμένους αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονου μουσείου και για άλλους μια κιτς εκδοχή της ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να το επισκεφθείτε. Τρ. - Κυρ. 10.00 - 18.00. Είσοδος 1.500/750 ft.
• Εθνικό Μουσείο (Muzeum krt. 14 - 16, www.hnm.hu): Πλούσια συλλογή που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια για να φτάσει μέχρι τις ημέρες του σοσιαλιστικού καθεστώτος. Δωρεάν είσοδος. 10.00 - 18.00 εκτός Δευτέρας.
• Οπερα (Andrassy ut 22): Με τόσο φθηνές τιμές και εξαιρετικές παραστάσεις δεν υπάρχει δικαιολογία να μην την επισκεφθείτε, ακόμη και αν δεν είστε λάτρης του είδους. Προπώληση εισιτηρίων Δευτ. - Σάββ. 10.00 - 17.00. Αναζητήστε το πρόγραμμα στη σελίδα www.opera.hu.
• Ζωολογικός Κήπος (Allatkerti krt. 6 - 12, μετά την Πλατεία των Ηρώων, www.zoobudapest.com): Η αρχιτεκτονική υπερτερεί των ζωντανών εκθεμάτων. Ελαφρώς καταθλιπτικό τις συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. Είσοδος 1.400 ft.
• Συναγωγή Dohany Utca (Dohany Utcai Zsinagoga, Δευτέρα - Πέμπτη 10.00 - 17.00, Παρασκευή 10.00 - 15.00, Κυριακή 10.00 - 14.00): Η μεγαλύτερη συναγωγή της Ευρώπης, χτισμένη το 1859. Μαζί της συστεγάζονται το Εβραϊκό Μουσείο, το Μνημείο των Ηρώων και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος με μορφή μεταλλικού δέντρου. Συχνά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και συναυλίες, το πρόγραμμα των οποίων θα βρείτε στην είσοδο της συναγωγής. Τιμή 1.000 ft για τη συναγωγή και το Εβραϊκό Μουσείο.

ΛΟΥΤΡΑ
Gellert (Τ/3614666166, www.gellertbath.com): Δίπλα στη γέφυρα της Ελευθερίας (Szabadsag hid) στη Βούδα με τα τραμ 18, 19, 47 και 49, ή τα λεωφορεία 7, 7A και 86. Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 06.00 - 19.00. Σάββατα και Κυριακές 06.00 - 17.00.
Kiraly: Με τα τραμ 4 ή 6 θα κατεβείτε στη στάση Budai Hidfo και θα αναζητήσετε την είσοδο επί της Fo utca 84. Ωρες λειτουργίας: Μόνο για άντρες, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09.00 - 20.00 και μόνο για γυναίκες Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή 07.00 - 18.00.
Rudas (τηλ.: 3613561322, μόνο για άντρες): Με τα λεωφορεία 7, 7/A, 8, 78, 86, 112 και τα τραμ 18, 19 κινηθείτε νότια της γέφυρας Erzsebet προς την οδό Dobrentei ter 9. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή 11.00 - 18.00. Τρίτη, Πέμπτη, 07.00 - 14.00.

* Σημείωση: Οι τιμές διαμονής, ναύλων κτλ. που αναφέρονται στον εκάστοτε προορισμό, είναι αυτές που ίσχυαν κατά την χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
* pigi:http://trans.kathimerini.gr http://www.clickatlife.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...