Conservatorium Hotel: Κονσέρτο για πιάνο στο Άμστερνταμ

16 Ιουνίου 2012

Το εμβληματικό κτίριο που στέγαζε το πρώτο μουσικό κονσερβατόριο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο, μέλος της Design Hotels,  χάρη στο όραμα του ιδιοκτήτη του Georgi Akirov και την δημιουργική φαντασία του βραβευμένου designer Piero Lissoni.

Ο τελευταίος κατάφερε να ενσωματώσει στο ξενοδοχείο τόσο την ιστορία του κτιρίου όσο και το αμίμητο προσωπικό στιλ του, το οποίο είναι εμφανές στο γυάλινο αίθριο και τα πανταχού παρώντα εμφανή δοκάρια.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Daniel Knuttel στις αρχές του 19ου αιώνα και λειτούργησε ως τράπεζα για 77 χρόνια, ενώ υπήρξε ωδείο από το 1983 ως το 2003. Τα ταβάνια σε στιλ λοφτ έμεινα απείραχτα κατά την διάρκεια της ανακαίνισης ενώ η εσωτερική αυλή καλύφθηκε με γυαλί, δημιουργώντας ένα υπέροχο κοντράστ ανάμεσα στο νέο και το παλιό, στο κλασικό και το μοντέρνο. 
"Είναι σχεδόν σαν το κάστρο του Δράκουλα" δήλωσε ο κορυφαίος Ιταλός designer Piero Lissoni. "H ατμόσφαιρα στο εσωτερικό είναι αρκετά σκοτεινή και προσπάθησα να σεβαστώ αυτό το σκοτάδι. Ωστόσο, έφτιαξα το εσωτερικό εντελώς μοντέρνο, χωρίς κανένα συμβιβασμό".
Conservatorium Hotel: Κονσέρτο για πιάνο στο Άμστερνταμ
Με 129 δωμάτια και σουίτες που αποτελούν καταφύγια χαλάρωσης, και την μοναδική Concerto Suite που φιλοξενεί ένα πιάνο Steinway Baby Grand, το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να προσελκύσει τους λάτρεις της κλασικής μουσικής και όχι μόνο.
Conservatorium Hotel: Κονσέρτο για πιάνο στο Άμστερνταμ
 Οι μοναδικοί χώροι εστίασης, όπως το Conservatorium Brasserie & Lounge και το Τunes Restaurant & Bar by Schilo, δίνουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ταξιδέψουν στον πλανήτη των γεύσεων.
Conservatorium Hotel: Κονσέρτο για πιάνο στο Άμστερνταμ
 Τέλος, το Akasha Holistic Wellbeing Center υπόσχεται ανανέωση και αναζωογόνηση.
Conservatorium Hotel: Κονσέρτο για πιάνο στο Άμστερνταμ
Το Conservatorium Hotel Amsterdam βρίσκεται στη Συνοικία των Μουσείων, το Museumplein, πολύ κοντά στα Stedelijk Museum, Van Gogh Museum και Rijksmuseum και σε απόσταση αναπνοής από το καταπράσινο Vondelpark και την κομψή συνοικία με τις μπουτίκ  P.C. Hooftstraat.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hi there, the whole thing is going fine here and ofcourse every one is sharing facts,
that's truly excellent, keep up writing.
My page - hotel centrum

Δημοσίευση σχολίου

Tαξιδέψατε???
Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...