Kρουαζιέρα θα σε πάω!!!!

9 Ιουνίου 2012





Ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές και ζήστε τις διακοπές σας όπως ακριβώς τις έχετε φανταστεί:
  • Καθορίστε τον… προϋπολογισμό σας
    Πριν ακόμα τηλεφωνήσετε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή επισκεφθείτε το website κάποιας εταιρίας που διοργανώνει κρουαζιέρες, καθορίστε πόσα χρήματα προτίθεστε να ξοδέψετε στις διακοπές σας. Η κάθε κρουαζιέρα κοστολογείται διαφορετικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε πακέτο διακοπών.

    • Τα λιγότερο ακριβά ταξίδια είναι αυτά των τριών ή τεσσάρων διανυκτερεύσεων, όπως οι κρουαζιέρες που κάνουν το γύρο των Κυκλάδων ή των Δωδεκανήσων και συχνά καταλήγουν στα παράλια της Τουρκίας. Αν δεν έχετε ταξιδέψει ξανά με αυτόν τον τρόπο ή ο χρόνος και τα χρήματά σας είναι περιορισμένα, οι κρουαζιέρες αυτές είναι κατάλληλες για εσάς.
    • Οι πιο μακροχρόνιες κρουαζιέρες και αυτές που σας ταξιδεύουν σε λιμάνια του εξωτερικού είναι ακριβότερες και διαρκούν περισσότερες ημέρες. Υπάρχουν, επίσης, και κρουαζιέρες «για λίγους», όπως αυτές που προσφέρουν κάποιες εταιρίες όπως η Crystal Cruises και η Seabourn, οι οποίες είναι μεν πολύ ακριβότερες, παρέχουν δε υπηρεσίες πολυτελείας και σε περιορισμένο αριθμό επιβατών.
    • Καθορίστε τον… προορισμό σας
      Αν και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ο προορισμός μιας κρουαζιέρας είναι η ίδια η κρουαζιέρα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν κρουαζιέρα σύμφωνα με τα λιμάνια που πρόκειται να επισκεφθεί το πλοίο. Κάποιες κρουαζιέρες, ωστόσο, περιορίζονται σε ένα μόνο προορισμό.


      Η Holland America και η Princess Cruises, για παράδειγμα, διακρίνονται ως οι κορυφαίες για ταξίδια στην Αλάσκα. Η Royal Caribbean και η Carnival είναι γνωστές για τις κρουαζιέρες τους στην Καραϊβική, και ηNorwegian Cruise Lines παρέχει τακτικές κρουαζιέρες στις Βερμούδες κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, του Καλοκαιριού και του Φθινοπώρου.


      Για τα… ελληνοτουρκικά χωρικά ύδατα επισκεφθείτε το Διακοπές Online, που οργανώνει κρουαζιέρες στην Τουρκία και τα Δωδεκάνησα, και το site Κυκλάδες, που συγκεντρώνει όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες στα αγαπημένα μας νησιά. Τέλος το κέντρο κρουαζιέρας Navihellas εξειδικεύεται σε κρουαζιέρες μεγαλύτερου βεληνεκούς.
      • Εξακριβώστε τα ενδιαφέροντά σας
        Οι κρουαζιέρες ποικίλλουν σε κάποιο βαθμό ως προς τις δραστηριότητες που προσφέρουν. Η Carnival Cruises είναι γνωστή για την έντονη βραδινή ζωή. Η Crystal Cruises είναι γνωστή για τις διαλέξεις και τις κρουαζιέρες ειδικού ενδιαφέροντος. Η Superfast Ferries διοργανώνει -μεταξύ άλλων- κατά καιρούς θεματικές κρουαζιέρες στην Ιταλία. Η Disney Cruise Line, προφανώς, είναι γνωστή για την… οικογενειακή μαγεία. Καθορίζοντας τον τύπο κρουαζιέρας που αναζητάτε θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ταξίδι για εσάς.
        • Επισκεφθείτε τους διαδικτυακούς τόπους ταξιδιωτικών οργανισμών
          Ο Cruise Line International Association (CLIA) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός κρουαζιέρων, που δημιουργήθηκε για να προωθήσει κρουαζιέρες στη Βόρειο Αμερική. Αντίστοιχες παροχές προσφέρει και το International Council of Cruise Lines (ICCL), που συμμετέχει σε οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα, αλλά και το Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA), για όσους ενδιαφέρονται για ταξίδια στην Καραϊβική.

          • Σε αυτά τα websites θα βρείτε αμέτρητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική κρουαζιέρα, την εταιρία και τον προορισμό που σας ταιριάζει, καθώς και κάποια blog με ό,τι νεώτερο στη βιομηχανία ταξιδιών. Μπορούν ακόμα να σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονται οι κοντινότερες σε εσάς εταιρίες κρουαζιέρων.
          Για περισσότερες λεπτομέρειες, επίσης, υπάρχει το site του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που ενημερώνεται τακτικά σχετικά με ταξιδιωτικά θέματα, αλλά και το Europa που συγκεντρώνει -μεταξύ άλλων- και πληροφορίες για διάφορες τουριστικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
          • Αναγνωρίστε τη χρησιμότητα των ταξιδιωτικών πρακτορείων
            Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο στην αναζήτηση της κατάλληλης κρουαζιέρας. Επειδή οι πράκτορες συνεργάζονται με ταξιδιωτικές εταιρίες σε καθημερινή βάση, έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τις καλύτερες κρουαζιέρες και τις προσφορές τους αμέσως μόλις αυτές προκύψουν. Αναζητήστε ένα πρακτορείο που θα εξειδικεύεται στις κρουαζιέρες και που θα είναι αναγνωρισμένο από το CLIA ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

            1 σχόλια:

            Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

            Που θα πάει μια μέρα θα την κάνω αυτή την κρουαζιέρα!! Aλλά είναι ακριβές οι άτιμες! Callie by Anthomeli

            Δημοσίευση σχολίου

            Tαξιδέψατε???
            Συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο και να έχετε έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό!!!

            Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...